vervoer in Canada: Canada rijdenVervoersmogelijkheden in Canada

Fly-drive Canada en reis per huurauto of camper

In Canada zijn de wegen goed en uitgestrekt. Met je kinderen op de achterbank van je huurauto of camper kun je in je eigen tempo dit immense land doorkruisen. Onderweg heb je tijd om te stoppen voor een picknick of om een foto te maken van een beer. Je rijdt door de meest fantastische landschappen, tussen besneeuwde bergtoppen en over verlaten prairies, langs felblauwe meren en zelfs door wijngaarden. De wegen zijn zeer goed geasfalteerd en alles is duidelijk aangegeven.

Er bestaan ook mogelijkheden om met het openbaar vervoer in Canada te reizen. Deze manier van reizen beperkt je echter in je bestemmingskeuze. Het kost meer tijd en geeft je minder vrijheid. Vaak wordt een keuze gemaakt tussen een huurauto en een camper. Wij bieden beide opties aan. Lees onderstaand wat meer informatie wanneer je een keuze moet maken tussen het reizen met een huurauto of camper.

camperreis canada berenAfweging reizen met een camper of huurauto

Hieronder geven we enkele belangrijke overwegingen die je kunnen helpen de juiste keuze te maken tussen een Canada fly drive met camper of auto:.

Waarom een reis met een huurauto?

 

Waarom een reis met een camper?

 

Laat deze informatie even bezinken en bel ons gerust op 071 – 89 10 148 als je over de camper of autokeuze nog vragen hebt. Wil je meer informatie over de mogelijkheden per huurauto i.p.v. een camper, kijk dan bij onze Canada bouwstenen.

vervoer Canada - familie rondreis met kinderenRijden in Canada

Volgens ons is de auto tijdens een fly drive Canada het ideale vervoermiddel met kinderen. De wegen zijn goed, tarieven relatief laag en je hebt alle vrijheid om onderweg te stoppen waar je maar wilt. Voor kleine kinderen reserveren we een autostoel of stoelverhoger.

Als je in Nederland kunt rijden, dan is een huurauto of camper in Canada ook geen probleem. Houd er wel rekening mee dat alle huurauto’s een automaat zijn, even wennen maar eigenlijk wel zo makkelijk. Een huurauto kost ongeveer € 31,- per dag. Voor Canada hoef je overigens geen internationaal rijbewijs aan te vragen. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig als je in Canada een auto huurt voor minder dan zes maanden. Kijk voor meer informatie op onze autohuur pagina.

canada familierondreis ferryBoot

Tijdens vrijwel elke West-Canada rondreis leg je ook een deel van de route af met de ferry. Dit kan bijvoorbeeld de veerboot zijn tussen het vasteland van British Columbia naar Vancouver Island (van Tsawwassen naar Nanaimo voor de bouwsteen Berenboot door walvisbaai), een oversteek van ongeveer anderhalf uur. Dit is een leuke onderbreking van je Canada autoreis. Je hebt een grote kans dat je vanaf de veerboot al orka’s, zeehonden en adelaars kunt spotten!

Wij raden je aan de ferry van te voren zelf te reserveren om er zeker van te zijn dat je een plekje op de ferry hebt. In de zomer kunnen wachttijden van 2 uur voorkomen. De ferry kun je alleen zelf reserveren omdat de creditcard op naam van de reiziger moet staan. Via de website van BC ferries kun je de reservering maken. Hierop staan ook de tijdsschema’s en vaartijden.