Route Canada: Stewart Hyder Alaska CanadaHoe reis je in Canada?

Reisinformatie Canada met kinderen

Hoe reis je in Canada met kids? Waar ga je heen? Welke route? En hoe zit het met de reistijden? Dat zijn de meestgestelde vragen van onze reizigers. Wij voorzien je graag van reisinformatie over reizen in Canada met kinderen. Wij hebben ervoor gekozen om plekken in West-Canada met elkaar te combineren met veel afwisseling en avontuur. Walvissen van dichtbij spotten, op een berenboot varen en aan een ijsblauw meer marshmallows roosteren boven een kampvuurtje. En dat op een rustig tempo, zodat zowel ouders als kinderen alle tijd hebben om indrukken in te laten werken. Wil je weten waar de bouwstenen en/of rondreizen liggen? Kijk dan op onze Canada-kaart

Route Canada: overnachten

 

Een van de fijnste manier om door Canada te reizen is met een huurauto. De wegen zijn goed, eindeloos en heerlijk om rustig overheen te zoeven met de cruise control aan. Daarbij heb je alle vrijheid om te stoppen voor een wandeling naar een waterval, een plaspauze of fotostop. Verkijk je echter niet op de afstanden, Canada is het op één na grootste land ter wereld (na Rusland), en de provincie British Columbia is al zo’n 1,5 keer zo groot als Frankrijk. Per dag rijd je 3 tot 4 uur, met een enkele uitschieter van 6 uur. Je overnacht in leuke cabins en kindvriendelijke lodges die je Canada reis met kinderen comfortabel en leuk maken. Kijk voor meer informatie op onze Canada autohuur pagina.

Canada met de camper - Rockies

 

Een avontuurlijke manier om in Canada te reizen is met een camper; voor velen het ultieme gevoel van vrijheid. Je hebt je overnachtingsplek altijd bij je en kunt stoppen waar je maar wilt. De beelden van een camper langs een prachtig meer, uitgeklapte picknickset en vrolijk spelende kinderen zie je vast zo voor je. Juist als je met kinderen reist, is het prettig als je zelf boodschappen kunt doen en eten kunt koken. En natuurlijk sluit je ’s avonds de dag af met marshmallows bij het kampvuur. In Canada is het rijden in een camper net zo normaal als rijden in een auto. Kijk voor meer informatie op onze Canada camperhuur pagina.

 

Wij wensen je veel plezier met het samenstellen van je Riksja Family Canada reis en uiteraard helpen we je graag als je advies nodig hebt.

Route Canada: kanoWat is de meest logische route?

De meeste reizigers beginnen hun reis in Vancouver. Een leuke stad om te acclimatiseren en ideale uitvalsbasis om de hoogtepunten van Canada te gaan ontdekken. Voor een complete Canada rondreis vinden wij dat Vancouver Island niet mag ontbreken waar je heengaat om wilde dieren van dichtbij te spotten. Het is een lange rit, zie je dat niet zitten neem dan de ferry naar de Sunshine Coast waar je midden in de fjorden verblijft.

Na de kust vervolg je je route door Canada via de binnenlanden van British Columbia in naar Whistlers’ bergtoppen. De route naar de Rocky Mountains betekent veel kilometers maken. Met kinderen vinden wij het niet leuk om elke dag lang in de auto te zitten. Om de reisdagen op te breken stop je na de bergen op het platteland op de prairie op weg naar Wells Gray park. Daarnaast is dit onbekendere Canada de laatste stop voordat je de Rocky Mountains bij Jasper gaat verkennen.

De Rockies is een uitgestrekte bergketen waar wij je aanraden om een kleine week door te brengen. Reis na Jasper nationaal park door naar Banff nationaal park in het zuiden. Voor veel reizigers het eindpunt én hoogtepunt van de reis. Met bovenstaande bouwstenen ben je ongeveer 3 weken onderweg. Heb je een retourtje Vancouver geboekt? Maak het rondje af met de onbekende Okanagan vallei waar Mediterraanse temperaturen en fruitbomen de boventoon voeren. Een heerlijk ontspannen einde van je reis.

Route Canada: wie zijn wij agent canadaOnze lokale vertegenwoordiger

In Canada werken wij nauw samen met een lokale partner. Bij aankomst op de luchthaven staat een Engelssprekende vertegenwoordiger je op te wachten. De Canada reisinformatie die je ter plekke nodig hebt, zoals het dag-tot-dag programma, de vouchers voor de geboekte hotels, boottickets, excursies of camp-sites, worden aan je overhandigd. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

Mocht je problemen ondervinden met – of vragen hebben over- je huurauto of camper, dan is er ook een speciaal 24-uurs nummer voor. Ook dit telefoonnummer vind je in de reisbescheiden die je voor vertrek van ons ontvangt.

De medewerkers van Riksja Family Canada hebben veel gereisd door Canada. We staan je graag bij met verder advies, bijvoorbeeld ook over het weer in de periode waarin je wilt reizen. Op de wie zijn wij? pagina vind je informatie over ons. Bij vragen kun je ons altijd even bellen op 071 – 89 10 405 of een e-mailtje sturen naar info@canadakids.nl.

Klik hier om je eigen Canada reis samen te stellen