reistips Canada met kinderenReistips Canada met kinderen

Steeds meer ouders ontdekken dat op reis gaan met kinderen verantwoord is en vooral heel erg leuk. Kinderen zijn enorm nieuwsgierig en stellen verrassende vragen. Ze laten je daardoor op een nieuwe manier naar de wereld kijken.

Canada zal één grote ontdekking zijn voor zowel de ouders en kids tijdens je rondreis door dit ruige natuur land. Spot bruine beren van dichtbij en tel enthousiast walvisstaarten aan de kust. Je kinderen zullen het spannend vinden om te kamperen in het bos en zelf marshmallows te roosteren boven een kampvuur. Stoer is het om met je gezin in een ‘rupsband auto’ over een ijsgletsjer te rijden en vervolgens verfrissend plonsen in een meertje.
Verder zal je merken sneller contact te hebben met de lokale bevolking omdat zij het heel leuk vinden dat je samen met je kinderen door Canada reist.

Het blijft natuurlijk alsnog een avontuur op zich om met (jonge) kinderen ver op reis te gaan. Daarom geven we je een aantal reistips voor tijdens je Canada reis met kinderen die we uit eigen ervaring hebben opgedaan. Heb je nog meer vragen, neem dan gerust contact op met onze Riksja Family Canada reisspecialisten.

 

reistips Canada met kinderen - rugdragerAls je met kleine kinderen reist, dan zijn er een aantal opties om je kleine ontdekkertjes in te vervoeren: een buggy die makkelijk in te klappen is, een kinderwagen waar je kindje lekker in kan slapen overdag of een rugdrager waarmee je overal gemakkelijk komt en je handen vrij hebt. Kinderen mogen in een rugdrager vanaf het moment dat ze zelfstandig kunnen zitten. Wij vinden het handig om beiden opties mee te nemen, een rugdrager en een buggy of kinderwagen, afhankelijk van waar je kind zich het fijnst in voelt. Verder kunnen we het aanraden om een lichtgewicht slaaptentje mee te nemen. Dan slaapt je kindje elke nacht vertrouwd en insectenvrij in hetzelfde bed. Het kan ook voorkomen dat een hotel geen babybedje beschikbaar heeft. Autostoeltjes en verhogers zijn beschikbaar via de autoverhuurmaatschappij, ongeveer zo’n $ 5,- per dag. Maar je kunt er ook voor kiezen om die ter plaatse aan te schaffen. In de supermarkten in Canada is zo’n beetje alles te krijgen. Zo kun je bij de Safeway of Wall-mart voor zo’n $ 60 een autostoeltje kopen.

 

 

Je kunt ook makkelijk aan luiers komen en eet je kind ook nog niet met je mee dan heeft de supermarkt ruime keuze aan groente- en fruit potjes. In veel Canadese restaurants kun je makkelijk even een potje opwarmen. Ook heb je op je hotelkamer regelmatig een magnetron en zelfs een kitchenette. Handig voor flesvoeding. Verder vonden wij het erg prettig een babyfoon mee te nemen. Je kunt dan zelf nog even wat drinken in de bar van het hotel of op je terras terwijl je kindje ligt te slapen.

Naast kleding voor warme en frisse temperaturen en toiletspullen, vonden wij het volgende onmisbaar in onze koffer:
– goede zonnebril en petje tegen de felle zon
– schoenen of sandalen met profiel
– zwemkleding en zonnebrand met een hoge factor
– EHBO setje, tenminste met O.R.S. en anti-muggenspul
– babyfoon en melkpoeder
– kleine zaklamp

Heb je een portabel DVD-speler of een tablet, dan is het geen overbodige luxe om deze mee te nemen op je reis door Canada met de kinderen. De lange autorit of vlucht wordt voor de kids zo een stuk korter.

reistips Canada - schiphol familie vertrek Een goede voorbereiding vooraf zorgt ervoor dat je relaxt en vol vertrouwen aan de lange vliegreis naar Canada begint. Wanneer je de voordeur achter je dicht trekt, begint je vakantie. Zorg dat je op tijd naar de luchthaven gaat, zodat je de tijd hebt om in te checken en je voorkeur voor een plaats kunt aangeven. Na de douane heb je nog wat tijd om te overbruggen. Zijn je kinderen oud genoeg, dan raden we je aan om ze zo lang mogelijk te laten ‘rondrennen’. Ze zijn dan al behoorlijk wat energie kwijt voor ze het vliegtuig instappen, waardoor ze vaak rustiger zijn tijdens de vlucht. Tijd voor nog een drankje en het kopen van de laatste (vergeten) spulletjes, maar waarschijnlijk zitten de kids al snel met hun neus tegen het raam om naar die enorme vliegtuigen te kijken. Voor ouders die met echte kleintjes reizen is er de Babycare lounge en Kids Forest op Schiphol. Op de meeste luchthavens moet je nog wel een stuk lopen naar je gate. Kinderen zijn snel afgeleid door alles wat ze zien onderweg, dus neem de tijd. Nog even plassen voordat je het vliegtuig in gaat, want het kan even duren voordat ze aan boord van het toilet gebruik kunnen maken.

Mocht je een buggy mee willen nemen, deze kun je vrijwel altijd bij je houden tot aan de gate. Check bij een eventuele overstap of de buggy er weer uit komt. Ditzelfde geldt voor de aankomst op de luchthaven van de eindbestemming. Meestal wordt de buggy uitgeladen bij de gate. Vergeet deze dus niet!

 

canda-met-kinderen-vluchtAls je naar Canada reist dan krijg je te maken van een vlucht van zo’n 9 uur. Hierdoor kunnen jij en vooral je kind bij aankomst wel een beetje ontregeld zijn. Het is een hele beleving voor kinderen om in zo’n groot vliegtuig te stappen. Natuurlijk willen ze het liefst bij het raam zitten en als de steward(ess) langskomt dan is het helemaal ‘echt’. De kleintjes tot 2 jaar krijgen nog geen eigen stoel en zitten tijdens de vlucht op schoot bij de ouders. Een speciale gordel die aan de vaste gordel bevestigd wordt, zorgt ervoor dat de kleintjes ook vast zitten tijdens het stijgen en landen. Voor de baby’s kunnen we een zogenaamd bassinet aanvragen (wel onder voorbehoud van beschikbaarheid). Dit is een soort wiegje dat wordt bevestigd aan de wand waarin je kindje kan spelen en slapen. Luchtvaartmaatschappijen hanteren hier wel een maximaal gewicht of leeftijd voor, meestal is dit ongeveer 10 kilo en/of 10 maanden oud.

reistips Canada - kind tekenen vliegtuig canadaHet is voor veel kinderen een lange zit naar Canada en de kans is groot dat er een moment komt dat ze zich gaan vervelen. De meeste luchtvaartmaatschappijen verrassen de kinderen met bijvoorbeeld wat tekenspullen. Neem zelf genoeg klein speelgoed mee voor onderweg (spelletjes, stickers, boeken) of laat je kind thuis een eigen speelgoedkoffertje inpakken. Je kunt er helemaal een feest van maken voor de kinderen als ze bijvoorbeeld iedere paar uur een pakje mogen uitpakken. Maak zo nu en dan ook een ‘wandeling’ door het vliegtuig.

Tijdens de vlucht kunnen kinderen last van hun oren krijgen door de druk die ontstaat bij het opstijgen of dalen. Door ze iets te laten eten, drinken of door op een speen te sabbelen maken ze een slikkende beweging. Dan klaren de oren en wordt de druk verminderd. Het is dan handig om iets binnen handbereik te hebben, omdat je tijdens het opstijgen en landen niet bij het bagagevak mag. Als je kind last heeft van verkoudheid, dan is een goede neusspray onmisbaar.

 

reistips Canada met kinderen - aankomst CanadaAls je landt op een van de luchthavens in Canada in Vancouver of Calgary moet je eerst door de douane waar ze van iedereen vingerafdrukken afnemen. Als het erg druk is kan dit even duren. Dan loop je door naar de bagageband. Als je buggy niet bij de gate stond, dan komt deze waarschijnlijk bij de koffers op de band of ligt het bij de afwijkende bagage (Odd Sized Bagage). De meeste kids hebben energie te veel, het is warm en na de lange vlucht wil je het liefst zo snel mogelijk naar je hotel. Het is dan wel zo fijn dat onze chauffeur klaarstaat in de aankomsthal met een bordje met je naam erop. Het is handig om direct al even te pinnen, dit kan bij verschillende automaten in de aankomsthal. De rit naar je hotel duurt afhankelijk van het verkeer ca. 1 uur.

Jetlag
De kans is groot dat jij en je kids de eerste dagen last hebben van een jetlag. Wij hebben gemerkt dat het goed is om onze kinderen overdag niet te lang te laten slapen op reis, want dan slapen ze ’s nachts niet meer goed en wennen ze niet zo snel aan het nieuwe ritme van Canada. De kans is groot dat ze tijdens het middagdutje enorm vast slapen en wakker gemaakt moeten worden.

reistips Canada - eten Canada kidsWat eet je eigenlijk in Canada? Lijkt het een beetje op de Amerikaanse hamburgercultuur? Ja, eigenlijk wel. Fastfoodrestaurants met hamburgers en frietjes kom je op veel plekken tijdens je Canada vakantie met de kinderen. Gelukkig vinden de kids dit vaak lekker en hoef je onderweg niet lang te zoeken voor een eetstek. Echter, door de Franse invloeden vind je in Canada ook een boel goede restaurants met verse vis, gegrild vlees en echte Canadese rode wijn. Door de vele immigranten is er een ware ‘multi-culti’ cultuur op eetgebied in de grote steden. Pik een Vietnamese loempia mee als snackje en een ’s avonds een Indiase curry. Leuk en gezond voor de afwisseling! De restaurants in Canada zijn heel kindvriendelijk. Bijna overal staat een kinderstoel, is het mogelijk om een fles of potje op te warmen en is er een speelplek.

Supermarkten in Canada zijn van supersize formaat. Je vindt hier werkelijk alles wat wij hier ook hebben. Wij kochten een koeltas en vulden deze met bagels, creamcheese, fruit, chocoladekoekjes en drinken. Goedkoop en gezellig, want zo konden we onderweg ook lekker picknicken. Daarna bij een van de vele wegrestaurants even plassen en een beker met ijsblokjes (veel fastfoodketens hebben een ijsblokjesmachine) halen, om de inhoud van onze koeltas lekker koud te houden. Hoewel het kraanwater in de Canada gewoon te drinken is, raden we voor flesvoeding toch mineraalwater aan. Ook in Canada kan het zomers flink warm zijn, goed drinken is dan erg belangrijk om uitdroging te voorkomen. Wij lieten onze kids thuis al vaker water drinken zodat ze er al aan wenden.

 

reistips Canada - kinderen onderweg

Een Canada rondreis met kinderen is een reis waarbij je veel kilometers in de auto af zult leggen. Een korte afstand volgens Canadese begrippen is al snel 5 uur rijden. Om de kinderen ‘bezig te houden’ tijdens deze afstanden speelden wij Autobingo (van Jumbo) en ‘ik zie, ik zie’. Ook hebben we flink meegezongen met de zelf meegenomen cd’s. Verder luisterden ze uren naar hun eigen muziek op een mp3 speler en lazen ze een boek. Voor kinderen die snel misselijk worden zijn luisterboeken handig. Ook het speelgoedkoffertje is handig om bij de hand te houden.

Neem voor de lange afstanden ruim de tijd en plan voldoende stops in. Voor kinderen is een rit vaak behapbaar als de volgende stop niet zo ver is. Maak bijvoorbeeld een plasstop op een plek waar je een kleine wandeling kunt maken of uitgebreid kunt lunchen. Tijdens onze picknickstops haalden we vaak een bal uit de auto om te voetballen en de kinderen te laten rennen.