Canada met de camper - vuurtjePraktische informatie camperreis

We kunnen ons voorstellen dat als je nog nooit met een camper op reis bent geweest, je nog vragen hebt over hoe dat dan in zijn werk gaat. Hieronder vind je praktische informatie voor als je een camperreis naar Canada gaat plannen. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen als je vragen hebt.

Overnachten op een camping

Kamperen doe je op een campsite of camping. Op veel campings heb je aansluiting op water, elektriciteit en riolering (hook-up). Ook vind je er vaak extra voorzieningen zoals een winkel, zwembad, wasserette of wifi/internet. Op de campings die meer in de natuur (of nationale parken) liggen, zijn minder faciliteiten. Je vindt er meestal een mogelijkheid om water bij te vullen en afvalwater te lozen. Soms is er ook sanitair. Wild kamperen is toegestaan, maar vaak is dit op parkeerplaatsen of truckstops zonder faciliteiten.

Om niet extra te hoeven manoeuvreren met je camper op je kampeerplek kun je kiezen voor een ‘pull through’ plaats. Je hoeft dan niet achteruit te steken, maar je rijdt de plek op en in dezelfde richting weer af. Om te voorkomen dat je schade aan de camper veroorzaakt door paaltjes of laaghangende takken raden we aan om iemand te laten meehelpen als je aan het inparkeren bent.

Canada met de camper- op weg

Campings reserveren

De prijzen van een plaats op de natuurcampings varieren van $15 tot $35 per nacht. Op de campings met meer faciliteiten zoals sanitair, zwembad en hook-up plaatsen zijn de prijzen voor een plaats hoger en moet je denken aan $35 tot $70 per nacht.

Je kunt via diverse websites plekken reserveren. Hou er rekening mee dat de plekken in een aantal nationale parken snel volgeboekt zijn. Op sommige campings kun je niet reserveren, maar werkt men met ‘first-come, first-served’. Dan moet je voor 11 uur in de ochtend fysiek aanwezig zijn om een plaats te reserveren.

Neem alvast een kijkje bij onderstaande sites:
Go RV-ing – Nationale organisatie van RV parken & camping
Go Camping – Mooie campingplekken in West Canada
KOA camping organisatie; via onze verhuurpartner ontvang je een 10% kortingskaart
Camping Canada – soort zoekmachine voor campings
Wildkamperen – community waarop gratis of goedkope kampeerplekken worden gedeeld.

Canada met de camper - natuurIn je camper

De meeste campers hebben een generator die je kunt gebruiken voor elektriciteit als je op plekken overnacht waar je geen aansluiting hebt. De accu van de camper kan een korte tijd stroom leveren, maar voor de magnetron en airconditioning is de generator nodig.
Bij de camper huren we standaard de camperinventaris voor je. Hiermee heb je voldoende pannen, servies en schoonmaakartikelen. Voor iedere persoon die meegaat reserveren we een persoonlijke inventaris met daarin beddengoed en handdoeken. Wel kan het handig zijn om zelf nog badhanddoeken en theedoeken mee te nemen.

Extra’s zoals een tafel of stoelen reserveren we niet, omdat die vaak niet op voorraad zijn en bij veel campings heb je een plek met picknicktafel en barbequemogelijkheid.

Canada camperreis - slapenWat is wat?

RV = de afkorting van Recreational Vehicle. Men gebruikt deze term in Amerika en Canada voor campers en motorhomes. Een kleinere RV is een camper; een motorhome is een grotere RV.
(Full) Hookup = aansluiting op water, elektriciteit en riolering
First-come, first-served = als reserveren niet mogelijk is, wordt vaak het principe van ‘wie het eerst komt…’ gebruikt. Zoek op de camping naar een plek waar geen briefje hangt. Bij de ingang doe je de betaling en de betaalstrook bevestig je op de paal bij de plek. Als je op deze manier een plek wilt bemachtigen moet je wel voor 11 uur aanwezig zijn, want daarna zijn ze meestal al bezet.
Boondocking = term die gebruikt wordt voor wildkamperen

Wil je een reisvoorstel aanvragen met camperhuur, dan kun je dat aangeven in Mijn reisplan. Mocht je nog vragen hebben over een camper in Canada, of heb je specifieke wensen, neem dan gerust even contact met ons op.