Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Berenboot door walvisbaai

   Beren kijken in Canada - Ucluelet

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Vancouver Island
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 382,- per volwassene
   € 279,- per kind

   Ga beren speuren aan de waterkant op Vancouver Island, bij Ucluelet's ruige fjordenkust. Een eiland bijna zo groot als Nederland waar mysterieus varenbos grenst aan de Stille oceaan. Je verblijft in een houten huisje tussen de met mos begroeide bomen. Hoor golven ruisen op de achtergrond en stap via een trappetje het strand op. Binnen is het knus; houten meubels, een open haard en indianen schilderijen aan de muur.

   De excursie gaat per zodiac (bij kinderen onder de 5 jaar op een kleine overdekte boot). Een enthousiast gids die het gebied op zijn duimpje kent gaat mee. Zet je speurneus op en neem je verrekijker mee. Het is wildlife tijd...

   Overnachten: 3 nachten in een houten huisje in Ucluelet
   Excursie: berenexcursie per boot met gids
   Transport: per boot
   Maaltijden: geen
   • Vervoer: huurauto en overtocht Tsawwassen – Nanaimo (circa $ 100,- per familie met auto) met de ferry

   • entreegelden (Ucluelet Aquarium: $ 5,50 voor volwassenen en $ 3,50 voor kinderen)

   • maaltijden

   • fooien

    

   Dag 1 – Aankomst in Ucluelet

   Als je vanuit Vancouver naar Tofino rijdt, begint je rit met een overtocht op de ferry van Tsawwassen op het vasteland naar Nanaimo op Vancouver Island. De oversteek duurt ongeveer 90 minuten en neem een verrekijker mee want onderweg heb je kans om dolfijnen en zelfs walvissen te zien. De ferry kost circa $100,- per familie per enkele reis.

   Na ongeveer 4 uur rijden vanaf de ferry kom je aan in Ucluelet. Je slaapt in een knus huis tussen bomen en varens. Het strand is niet ver weg, op de achtergrond hoor je golven ruisen. Heerlijk rustig midden in de natuur. Het huisje heeft een volledig ingerichte keuken, aparte slaapkamer(s), woonkamer met slaapbank en een buitenterras.

   beren kijken canadaDag 2 – Beren spotten

   Beren leven overal in Canada, je komt ze soms tegen langs de weg. Vaak sta je dan in de file met andere auto’s om een goede foto te maken. De beer is gespot, maar echt goed heb je hem niet gezien. Wij vinden het leuk om meer te leren over beren en ze in hun natuurlijk leefomgeving van dichtbij te zien.

   Je rijdt ’s morgens of ’s middags, afhankelijk van het tij, naar Tofino in ongeveer 40 minuten. Vergeet je verrekijker niet. Trek een warm pak aan en ga per zodiac op weg naar de fjorden. Bij laag tij zoeken beren de waterkant op voor voedsel. Na een tijdje zoeken, het zijn tenslotte wilde dieren, zien we een zwarte beer met twee kleintjes! Ssst wel stil zijn, anders schrikt de beer die geduldig stenen optilt op zoek naar krabbetjes. Op ongeveer 10 meter afstand kijken we geduldig, met grote ogen toe…

   Dag 3 – Vrije dag

   Vandaag staan er geen vooraf geboekte excursies op de planning. Ucluelet ligt aan de rand van het Pacific Rim National Park, het grootste nationale park van Vancouver Island. Geen bergen en meren maar een ruige kustlijn aan de Stille Oceaan en een semi tropisch bos met mossen en varens. Dat komt door het vochtige, beetje frisse klimaat met regelmatig een bui en temperaturen van max. 20 graden.

   Maak een wandeling over de dichtbegroeide Rim trail, die start in de omgeving van je huisje, naar de vuurtoren (ca. 4,5 km) en kijk uit over de rotsen waar golven tegenaan beuken. Struin een stuk over het strand, waar bij laag water de roze en oranje zeesterren goed te zien zijn. Regent het? Laat je niet tegenhouden en trek een goede jas aan, dan beleef je het nationale park eigenlijk zoals het meestal is: vochtig en mysterieus.

   Dag 4 – Vertrek uit Ucluelet

   Het is alweer tijd om deze relaxte plek te verlaten.

   Is het tijd voor de eerste echte sneeuwbergen? Rijdt dan naar Olympisch skidorpje Whistler en ga per gondel ‘Fluitend naar de top’ van de berg. Of kies voor de ‘Ongerepte fjordenkust’ voor een kajak avontuur. Wil je nog wat langer op Vancouver Island verblijven ga dan orka’s en walvissen spotten met de bouwsteen ‘Ahoy! Orka in zicht‘.

   Tips: Vancouver Island met de allerkleinste

   Tijdens deze Canada bouwsteen ga je varen. Reis je met kinderen jonger dan 5 jaar dan regelen wij tijdens de beren excursie een andere boot. Op deze boot kun je zowel binnen als buiten zitten, wel zo comfortabel als het regent of die dag wat frisser is met een kleintje. Ook is er een wc aan boord. Verder is de excursie hetzelfde.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Alternatieve bouwsteen: verlenging en walvissen spotten

   Reissom: € 579,- per volwassene, € 428,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
   Inbegrepen: 4 overnachtingen in een houten huisje, berenspotten en walvissen spotten

   Naast beren spotten is de oostkust van Vancouver Island ook een goede plek om grijze walvissen te spotten. Wil je deze excursie aan je verblijf toevoegen kies dan voor een verlenging van deze bouwsteen. Rijd met de auto naar de pier van Ucluelet, waar een kleine deels overdekte boot (met wc) klaar ligt om uit te varen. Eerst krijg je uitleg over de walvissen die in deze wateren leven. Dan vaar je de zee op. Een pilletje tegen zeeziekte kan geen kwaad, het kan behoorlijk deinen. Kijk door je verrekijker en speur mee met de gids naar tekenen van walvissen; spuitfonteinen, veel vogels bij elkaar of kolkende golven.

   Alternatieve bouwsteen: budget verblijf

   Reissom: € 308,- per volwassene, € 228,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
   Inbegrepen: 3 overnachtingen in een sfeervol motel en berenspotten per zodiac

   Heb je wat minder budget te besteden of hoef je niet perse op alle plekken tijdens je reis in een huisje te verblijven dan kun je in Ucluelet ook voor een motel verblijf kiezen. In het centrum van het plaatsje vonden wij een sfeervol motel met uitzicht op de haven. Met deze optie ga je ook beren spotten per zodiac. Mocht je je verblijf willen verlengen en ook nog walvissen willen spotten laat het ons dan even weten.

   Alternatieve bouwsteen: special stay verblijf

   Reissom: € 439,- per volwassene, € 326,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
   Inbegrepen: 3 overnachtingen in een luxe appartement (met jetted tub) en berenspotten per zodiac

   Onze huisjes die we in Ucluelet aanbieden zijn comfortabel en sfeervol. Ben je op zoek naar net wat meer luxe en ruimte dan hebben we sfeervolle appartementen in Scandinavische stijl gevonden op een schiereilandje in Ucluelet. Je hebt je eigen jetted tub op je balkon en alle appartementen hebben een uitzicht over het water en naaldbossen. Vanuit Tofino ga je beren spotten per zodiac. Mocht je je verblijf willen verlengen en ook nog walvissen willen spotten laat het ons dan even weten.

    

   Welke optie wil je aanvragen?

   Berenboot door walvisbaai
   Alternatieve bouwsteen: verlenging en walvissen spotten
   Alternatieve bouwsteen: budget verblijf
   Alternatieve bouwsteen: special stay verblijf
   x