Berenboot door walvisbaai

Beren kijken in Canada - Ucluelet

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Vancouver Island
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 395,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 409,- p.p. bij een gezin van 5 personen
Inclusief: berenexcursie per boot met gids

Ga speuren naar beren aan de waterkant op Vancouver Island, bij Ucluelets ruige fjordenkust; een eiland bijna zo groot als Nederland, waar mysterieus varenbos grenst aan de Stille Oceaan. Je verblijft in een houten huisje tussen de met mos begroeide bomen. Hoor golven ruisen op de achtergrond en stap via een trappetje het strand op. Binnen is het knus; houten meubels, een open haard en indianenschilderijen aan de muur.

De excursie gaat per zodiac (bij kinderen onder de vijf jaar op een kleine overdekte boot). Een enthousiaste gids die het gebied op zijn duimpje kent gaat mee. Zet je speurneus op en neem je verrekijker mee. Het is wildlife-tijd ...

Overnachten: 3 nachten in een houten huisje in Ucluelet
Excursie: berenexcursie per boot met gids
Transport: per boot
Maaltijden: geen
  • Vervoer: huurauto en overtocht Tsawwassen – Nanaimo (circa $ 100,- per familie met auto) met de ferry

  • entreegelden (Ucluelet Aquarium: $ 5,50 voor volwassenen en $ 3,50 voor kinderen)

  • maaltijden

  • fooien

 

Canada Ucluelet huisjeDag 1 – Aankomst in Ucluelet

Als je vanuit Vancouver naar Tofino rijdt, begint je rit met een overtocht op de ferry van Tsawwassen op het vasteland naar Nanaimo op Vancouver Island. De oversteek duurt ongeveer negentig minuten. Neem een verrekijker mee, want onderweg heb je kans om dolfijnen en zelfs walvissen te zien. De ferry kost circa $100,- per familie per enkele reis.

Vanaf de ferry is het nog ongeveer vier uur rijden naar Ucluelet. Je slaapt in een knus huis tussen bomen en varens, heerlijk rustig midden in de natuur. Het strand is niet ver weg; op de achtergrond hoor je golven ruisen. Het huisje heeft een volledig ingerichte keuken, aparte slaapkamer(s), woonkamer met slaapbank en een buitenterras.

Dag 2 – Beren spotten

Beren leven overal in Canada, je komt ze soms zelfs tegen langs de weg. Vaak sta je dan in de file met andere auto’s om een goede foto te maken. De beer is gespot, maar echt goed heb je hem niet kunnen zien. Wij vonden het leuk om meer te leren over beren en ze in hun natuurlijke leefomgeving van dichtbij te zien.

Je rijdt ’s morgens of ’s middags, afhankelijk van het tij, in ongeveer veertig minuten naar Tofino. Vergeet je verrekijker niet! Trek een warm pak aan en ga per zodiac op weg naar de fjorden. Bij laag tij zoeken beren de waterkant op voor voedsel. Na een tijdje zoeken – het zijn tenslotte wilde dieren – zagen wij een zwarte beer met twee kleintjes! “Ssst … wel stil zijn!”, fluisterden we tegen de kinderen, anders schrikt de beer, die nu nog geduldig stenen optilde op zoek naar krabbetjes. Op ongeveer tien meter afstand keken we geduldig, met grote ogen toe …

 

Canada pacific rim park mensen Dag 3 – Vrije dag

Vandaag staan er geen vooraf geboekte excursies op de planning. Ucluelet ligt aan de rand van het Pacific Rim National Park, het grootste nationale park van Vancouver Island. Geen bergen en meren, maar een ruige kustlijn aan de Stille Oceaan en een semi-tropisch bos met mossen en varens. Dat komt door het vochtige, beetje frisse klimaat met regelmatig een bui en temperaturen van maximaal twintig graden.

Maak een wandeling over de dichtbegroeide Rim trail, die start in de omgeving van je huisje, naar de vuurtoren (ca. 4,5 km) en kijk uit over de rotsen waar golven tegenaan beuken. Struin een stuk over het strand, waar bij laag water de roze en oranje zeesterren goed te zien zijn. Regent het? Laat je niet tegenhouden en trek een goede jas aan, dan beleef je het nationale park eigenlijk zoals het meestal is: vochtig en mysterieus.

Canada strand vancouver islandDag 4 – Vertrek uit Ucluelet

Het is alweer tijd om deze relaxte plek te verlaten.

Is het tijd voor de eerste echte sneeuwbergen? Rijdt dan naar Olympisch skidorpje Whistler en ga per gondel ‘Fluitend naar de top’ van de berg. Of kies voor de ‘Ongerepte fjordenkust’ voor een kajakavontuur. Wil je nog wat langer op Vancouver Island verblijven, ga dan orka’s en walvissen spotten met de bouwsteen ‘Ahoy! Orka in zicht‘.

Tip: Vancouver Island met de allerkleinsten

Tijdens deze Canada-bouwsteen ga je varen. Reis je met kinderen jonger dan vijf jaar, dan regelen wij tijdens de beren excursie een andere boot. Op deze boot kun je zowel binnen als buiten zitten, wel zo comfortabel als het regent of die dag wat frisser is met een kleintje. Ook is er een wc aan boord. Verder is de excursie hetzelfde.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve bouwsteen: verlenging en walvissen spotten

Reissom: € 669,- per volwassene, € 496,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: 4 overnachtingen in een houten huisje, berenspotten en walvissen spotten

Naast beren spotten is de oostkust van Vancouver Island ook een goede plek om grijze walvissen te spotten. Wil je deze excursie aan je verblijf toevoegen, kies dan voor een verlenging van deze bouwsteen. Rijd met de auto naar de pier van Ucluelet, waar een kleine deels overdekte boot (met wc) klaar ligt om uit te varen. Eerst krijg je uitleg over de walvissen die in deze wateren leven, dan vaar je de zee op. Een pilletje tegen zeeziekte kan geen kwaad, het kan behoorlijk deinen. Kijk door je verrekijker en speur mee met de gids naar tekenen van walvissen; spuitfonteinen, veel vogels bij elkaar of kolkende golven.

Alternatieve bouwsteen: specialstay-verblijf

Reissom: € 438,- per volwassene, € 324,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: 3 overnachtingen in een luxe appartement (met jetted tub) en berenspotten per zodiac

Ben je op zoek naar net wat meer luxe en ruimte, dan hebben we sfeervolle appartementen in Scandinavische stijl gevonden op een schiereilandje in Ucluelet. Je hebt je eigen jetted tub op je balkon en alle appartementen hebben een uitzicht over het water en naaldbossen. Vanuit Tofino ga je beren spotten per zodiac. Mocht je je verblijf willen verlengen en ook nog walvissen willen spotten, laat het ons dan even weten.

 

Alternatieve bouwsteen: comfortstay-verblijf

Reissom: € 619,- per volwassene, € 458,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: 3 overnachtingen in een comfort huisje en berenspotten per zodiac

De huisjes die we in Ucluelet als standaard aanbieden, zijn knus en sfeervol, maar zoek je meer ruimte en comfort dan bieden wij als alternatief ook deze upgrade aan, op slechts twee minuten lopen naar het strand. Elk huisje is voorzien van aparte slaapkamers en een balkon. De zithoek beschikt over en een open haard en naast de volledig uitgeruste keuken zijn er ook barbecuefaciliteiten bij elk huisje. Met deze optie ga je overigens ook beren spotten per zodiac.

Welke optie wil je aanvragen?

Berenboot door walvisbaai
Alternatieve bouwsteen: verlenging en walvissen spotten
Alternatieve bouwsteen: specialstay-verblijf
Alternatieve bouwsteen: comfortstay-verblijf
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan