Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Dé Rocky experience

   Rocky Mountains Jasper met kinderen

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Jasper National Park Rocky Mountains
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 339,- per volwassene
   € 254,- per kind

   De complete Rocky Mountains met kinderen experience: vlotvaren op de bergrivier, slapen in een blokhut en te voet naar een 3000m hoge gletsjer waar je midden in de zomer op ijs staat! Volgens ons een stoere én veilige manier om Jasper, een van Canada's populairste natuurparken te ontdekken. Voor de meeste reizigers het hoogtepunt van hun Canada reis en niet voor niets druk in de zomer; sneeuwreuzen torenen boven naaldbossen uit, elanden lopen rustig op de weg en ruisende rivieren komen uit in spiegelmeren.

   Je verblijft midden in het natuurpark, een ideale uitvalsbasis om Jasper NP te ontdekken. Je familie blokhut is comfortabel met een 80's tintje, direct aan de rivier. Neem plaats in een luie stoel aan de oever en hoor het water stromen terwijl de zon de toppen oranje doet kleuren...

   Overnachten: 3 nachten in een familiebungalow aan de rivier
   Excursie: vlotvaren op de Athabasca rivier met gids,
   Transport: per boot
   Maaltijden: geen
   huurauto:
   maaltijden:
   entreegeld Jasper NP:
   fooien:
   Rocky Mountains reis Canada

   Ineens staat Mount Robson voor je neus

   Dag 1 – Aankomst in Jasper

   De meeste reizigers rijden vanuit Wells Gray park naar Jasper Nationaal Park. Bij de t-splitsing van highway 5 sla je rechtsaf. Ineens doemt Mount Robson op. Je staat aan de voet van de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains van 3954m hoog! Kronkelend vervolg je je weg naar Jasper. Druk je neus tegen het autoraam want zodra je dit nationale park binnen rijdt is de kans op elanden en wapiti herten heel groot. Hobbelend langs het asfalt lijken ze zich niet te storen aan de (hordes) auto’s die plots remmen voor een foto…

   Je slaapt vanavond met de kinderen in een knusse, beetje ouderwetse jaren ’80 bungalow. De locatie vinden wij hier het grote pluspunt. Midden in Jasper Nationaal Park op ca. 10 min van het dorpje, aan de Athabasca rivier die dwars door de Rocky Mountains stroomt met de sneeuwbergen op de achtergrond. Tegen zonsondergang komen wapiti’s vaak een kijkje nemen bij de nieuwe gasten.

   Rocky Mountains CanadaDag 2 – Vlotvaren op de Athabasca rivier

   Trek vandaag warme kleding aan dat nat mag worden want je gaat vlotvaren op de Athabasca rivier. Dé manier volgens ons om Jasper op een originele en veilige manier te verkennen. Na de veiligheidsinstructies krijg je een zwemvest aan en stap je op de boot, eigenlijk een veredelde opblaasboot. De ervaren gids verdeelt jullie op gewicht en veilige plek. De allerkleinsten in het midden, stoere kids met spierballen aan het roer als hulpje van de gids.

   Al snel drijf je met de stroom mee. Left! roept de gids en peddel snel mee… vlekkeloos stuur je door de bocht heen. Wow dat was spannend! Met een rode blos op de wangetjes en een glimlach van oor tot oor zitten de kids op de boot. Nu weer even rustig zitten en om je heen kijken want naast een waanzinnig uitzicht is vlotvaren ook een goede manier om herten, beren, berggeiten en marmotjes langs de waterkant te spotten.

   maligne-lakeDag 3 – zelf Jasper verkennen

   Na de adrenaline van gisteren staat er vandaag een rustige dag op de planning. Stap vroeg in de ochtend in de auto om dit nationale park in Canada met kinderen te gaan verkennen. Dan is het nog rustig. Stop eerst in Jasper om bij het informatie centrum een goede kaart mee te nemen. Hierop staan wandelingen, picknickplekjes, canyons en de beste plekken om beren en elanden te spotten aangegeven.

   Een van de mooiste plekjes in Jasper vonden wij aan de waterkant van Lake Maligne, ca. 45km rijden, in de vroege ochtendgloren. Dit blauwgroene meer is net een ansichtkaart; bergen weerkaatsen perfect in het spiegelgladde water bij goed weer. Wandel tegen de klok in over het pad langs het water weg van het boothuis. Daar drommen toeristen om het beste shot te maken.  Naarmate je verder loopt wordt het steeds rustiger. Eekhoorntjes peuzelen op hun dooie gemak op een dennenappel en steekt bambi met moeder over.

   ijs voelen gletsjer CanadaDag 4 – vertrek uit Jasper

   De wekker gaat wederom vroeg. Je hebt één van de mooiste routes van Canada voor de boeg; de Icefields Parkway. Ca. 300 kilometer kronkelen dwars door de Rocky Mountains langs glinsterende ijstoppen en stuivende watervallen. De ooh’s en aah’s vlogen door de auto na bijna elke bocht. Speel hier met de kinderen ‘ik zie, ik zie…’ en je kunt er de hele dag zoet mee zijn!

   Een must do stop volgens ons is de Athabasca gletsjer halverwege de Icefields Parkway. Je kunt ervoor kiezen met een stoere monstertruck de gletsjer op te gaan of een wandeling vanaf de voet van de gletsjer te maken. Informeer bij het bezoekerscentrum naar de mogelijkheden en de beschikbaarheid van de tours.
   Het ijs op de Athabasca gletsjer is ca. 200 jaar oud en is onderdeel van de grootste ijsmassa van de Rocky Mountains van 325 vierkante km! Het kruiende ijs verplaatst zo’n 3 meter per jaar en gemiddeld valt er 125 meter sneeuw. Afgelopen juli, midden in de zomer, is er zelfs een paar centimeter gevallen!

   Als je de gletsjer met de snowcoach op wilt kun je dit makkelijk zelf regelen. We raden je aan om er voor 12 uur te zijn, daarna begint de topdrukte. Bij aankomst check je in en hoor je hoe laat je in mag stappen. Vaak 20 minuten tot een half uurtje later. Zorg voor een zonnebril tegen het felle (zon)licht en warme kleding. Een muts is geen overbodige luxe als het bewolkt is.

   Rocky Mountains Canada elandAls je een stop hebt gemaakt bij de gletsjer vervolg je je weg over de Icefields parkway. Kronkel verder langs rivieren en bergtoppen richting het zuiden van de Rocky Mountains. Hier kun je twee kanten op: richting Canada’s blauwste meren als ontspannen einde van je Canada reis met bouwsteen ‘Wauw. Zo blauw’.

   Ben je je CanadaKids reis begonnen in Calgary en reis je in omgekeerde volgorde? Dan verlaat je de Rocky Mountains op weg richting Vancouver en stop je in Wells Gray. Pak een peddel en kano op je ‘eigen’ meer met Waterval en merenpret.

   Tips

   Jasper Nationaal Park met de allerkleinsten

   Deze bouwsteen is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen mee met het vlotvaren. Er zijn zwemvestjes voor kinderen aanwezig en de allerkleinsten zitten midden in de boot, vlak bij de ouders. Wij vonden het juist met onze kleinsten erg leuk omdat je ontspannen kunt zitten en om je heen kunt kijken zonder kinderen op te tillen en met de buggy over een smal zandpad te lopen.
   Ook de snowcoach is leuk voor het hele gezin. Kleine kinderen tot 4 jaar zitten meestal op schoot bij papa en mama. Lekker hoog om meer te zien en veilig met het vasthouden in de bus.

   Eten en drinken

   Na het vlotvaren zijn we midden in Jasper Town gaan lunchen bij Bakkerij en koffietentje The Other Paw. Vrolijke meiden bakken elke dag verse muffins, maken sandwiches en schenken goede koffie. Ook kun je hier ‘lunch to go’ kopen. De bakkerij vind je op: 610 Connaught Drive in Jasper.
   Op de Icefields Parkway hebben wij zelf klaargemaakte lunch meegenomen omdat hier weinig restaurants zijn om te stoppen. Er zit er eentje bij de Icefields Parkway; vrij duur en beetje kleffe broodjes. Wij zijn onderweg bij een mooi uitzichtspunt gestopt, die heb je overal en aten onze broodjes aan een picknicktafel.