Ahoy! orka in zicht

Orka's spotten bij Campbell River

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Quadra Island en Campbell River
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 399,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 399,- p.p. bij een gezin van 5 personen
Inclusief: orka's en walvissen spotten op een kleine (gedeeltelijk overdekte) boot

De oostkust van Vancouver Island is dé plek om orka’s en walvissen te spotten. Van juli t/m september is dit de favoriete verblijfsplek van deze dieren. Dat is niet zo gek, want ook hun lievelingsmaal (de zalm en de zeehond) zwemmen hier graag rond. En een leuke bijkomstigheid…je vaart hier niet op open zee, dus ook als je last hebt van zeeziekte is dit ‘the place to be’.

Je verblijft twee nachten in een knus huisje aan het strand op Quadra Island en één nacht in het gezellige stadje Campbell River. Het beste van beide werelden wat ons betreft. Alle excursies vertrekken vanuit Campbell River, dus zo kun je eerst relaxen op het eiland en slaap je na het orka spotten een nachtje in de ‘stad’. De volgende dag reis je gemakkelijk naar je volgende plek.

Ovmernachten: 2 nachten in een huisje op Quadra Island en 1 nacht in een hotel in Campbell River
Excursie: orka's en walvissen spotten op een kleine (gedeeltelijk overdekte) boot
Transport: Ferry
Maaltijden: Geen
  • huurauto

  • ferry

  • maaltijden

  • entreegelden

  • fooien

quadra islandDag 1 – Aankomst Quadra Island

Campbell River is de zalmhoofdstad van de wereld. Naast orka’s zwemmen hier ook bultrugwalvissen, zeeleeuwen, zeehonden, dolfijnen en vele andere dieren. Vanaf Ucluelet is het ongeveer 3 uur rijden. Campbell River voelde voor ons een beetje als een ‘picture perfect’ stadje: mooie huizen pronken met hun veranda en keurig gemaaide gazons.

Vanaf de haven neem je de ferry die je in 10 minuten naar Quadra Island brengt. Op dit kleine eiland is het op en top genieten van de rust en natuur. Je overnacht in een knus huisje met eigen veranda of terras aan zee.

quadra island relaxenDag 2 – relaxen op Quadra Island

Vandaag staat er niets op het programma. Tijdens je reis leg je al heel wat kilometers af en een dagje rust vonden wij dan ook wel een welkome afwisseling. Quadra Island leent zich hier perfect voor. Terwijl de kinderen lekker spelen op het strandje voor de deur kunnen de ouders met de voetjes omhoog met een goed boek.

Wil je toch liever wat van het eiland zien, dan vonden wij de fiets het ideale vervoersmiddel. Kajakken is ook een geliefde activiteit rondom Quadra Island.

Dag 3 – orka’s en walvissen speuren

Met de veerpont gaan je terug naar Campbell River. Hier ligt een kleine boot klaar waarmee je vandaag orka’s, walvissen en andere dieren gaat spotten. Aan boord gaat zowel een schipper als een marinebioloog mee die je alles kan vertellen over het leven in de Johnstone Strait. Nadat je de haven van Campbell River uitvaart richting de Discovery Passage, kan het grote speuren beginnen: wie ziet er als eerste een rugvin of spuitfontein boven het water uitkomen? De excursie duurt totaal 4 uur. Je slaapt in een modern hotel in het centrum van Campbell River of in een klassiek hotel net buiten Campbell River.

Campbell River hangbrugDag 4 – vertrek uit Campbell River

Vanaf Campbell River kun je drie kanten op. Je reist bijvoorbeeld via Nanaimo terug naar het vasteland en rijdt door naar bergstadje Whistler met de bouwsteen ‘Fluitend naar de top’. Ben je nog niet aan de westkust van Vancouver Island geweest, ga dan beren en eventueel walvissen spotten met de bouwsteen ‘Berenboot door walvisbaai’. Een van onze favorieten en wat meer buiten de gebaande paden is de bouwsteen ‘Kajak expeditie in fjordenland‘. Met zonovergoten dagen en fijne stranden heb je hier echt het vakantiegevoel. Ga kajakken en overnacht midden tussen de fjorden. Voor deze bouwsteen neem je de ferry van Comox naar Powell River.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve bouwsteen: zonder verblijf op Quadra Island

Reissom: € 307,- per volwassene, € 227,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: overnachtingen in Campbell River en 4 uur orka's en walvissen spotten op een kleine (gedeeltelijk overdekte) boot

Heb je minder lang de tijd of gaat het jou puur en alleen om het orka’s en walvissen spotten, dan kun je ook kiezen voor deze bouwsteen zonder een verblijf op Quadra Island. Je slaapt dan twee nachten in Campbell River. In een modern hotel met binnenzwembad in het centrum of in een klassiek hotel met buitenzwembad net buiten Campbell River.

Alternatieve bouwsteen: Ahoy! Orka in zicht en snorkelen met de zalmen

Reissom: € 496,- per volwassene, € 366,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: overnachtingen in Quadra Island en Campbell River, 4 uur orka's en walvissen spotten op een kleine (gedeeltelijk overdekte) boot en 3 uur snorkel excursie met de zalmen

Campbell River is de zalmhoofdstad van de wereld. Wil je iets bijzonders aan je reis toevoegen, ga dan naast walvis en orka spotten ook een keer snorkelen met de zalmen! Hierbij krijg je een wetsuit en zwemvliezen aan, een masker op en een snorkel mee. Je stapt met een gids bij een brug over de rivier het water in en laat je vervolgens 2,5 kilometer met de stroming meedrijven. In deze wateren leven wel vijf verschillende soorten zalmen, en als je geluk hebt zie je tientallen roze zalmen tegen de stroom inzwemmen op weg naar hun geboortegrond om zelf kuit te schieten. Deze excursie is alleen te boeken tussen 1 aug – 1 okt, anders zijn er nog geen zalmen.

Welke optie wil je aanvragen?

Ahoy! orka in zicht
Alternatieve bouwsteen: zonder verblijf op Quadra Island
Alternatieve bouwsteen: Ahoy! Orka in zicht en snorkelen met de zalmen
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan