Tsjoeken door de wijnvallei

Okanagan Valley

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Okanagan vallei
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 265,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 374,- p.p. bij een gezin van 5 personen
Inclusief: rit met de stoomtrein door de bergvallei

Tussen Vancouver en de Rocky Mountains ligt een vruchtbare wijnvallei vol zonovergoten boomgaarden en glinsterende meren met zandstranden. De Okanagan Valley biedt een goede afwisseling op de imposante bergen, gletsjermeren, mossige wouden en rondstruinende beren in de overige streken van West-Canada. Pluk rijpe perziken en aardbeien en houd een picknick in het gras. Ga terug in de tijd met de stoomtrein, lees een boek op het terras van je familiehotel met uitzicht over Okanagan Lake, of doe een kleurtje op aan het strand.

Je slaapt in een familiekamer met uitzicht op het meer (indien beschikbaar). Het hotel ligt direct aan het meer en beschikt over een binnenzwembad. Echt een rustmoment tussen alle natuuractiviteiten tijdens je Canada reis.

Overnachten: 3 nachten in een hotel direct aan het meer
Excursie: rit met de stoomtrein door de bergvallei
Transport: per stoomtrein
Maaltijden: geen
  • huurauto

  • maaltijden

  • entreegelden

  • fooien

Okanagan valleyDag 1 – Aankomst in Penticton, Okanagan Valley

Vandaag rijd je naar één van de meest zonnige streken in West-Canada, de Okanagan vallei. Dit is het Canada dat weinig Europeanen kennen, maar dat met zijn blauwe meren en witte stranden een ideaal tussendoortje vormt van een actieve familievakantie. De meeste reizigers bezoeken de Okanagan Valley na Vancouver Island (in plaats van Whistler). Een reisdag van zo’n 6 uur. Je komt in een mediterraans gebied met vruchtbare gronden en rollende heuvels vol wijngaarden en fruitbomen. Geniet vanaf het terras van deze andere omgeving, terwijl de kinderen zwemmen in het meer.

stoomtrein-okanaganDag 2 en 3 – Stoomtrein en relaxen

Vandaag kun je een dagje de auto laten staan en tsjoek je per historische stoomtrein door de vallei. Afhankelijk van beschikbaarheid vertrek je in de ochtend of de middag voor deze anderhalf uur durende rit. Wij vonden dit een leuke andere manier om met de kinderen van de omgeving te genieten. De locomotief fluit en de stoker schept kolen op het vuur. Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door de Okanagan Valley, langs groene heuvels, wijngaarden en fruitboomgaarden, een andere tijd begint! Luister naar de cadans van de wielen, hoor hoe de stoom sist en voel hoe de trein zich een weg baant door het Canadese landschap.

Okanagan Valley: strandDe rest van de dag en de volgende dag kun je helemaal zelf invullen. Wij vonden het prettig om heerlijk bij ons hotel aan het strand te relaxen. Of huur een boot bij de marina van het hotel om de omgeving vanaf het water te ontdekken.

Het voelt een beetje vreemd, zo’n strandbezoek midden in de binnenlanden van Canada, maar de ontspanning is er zeker niet minder om. Heerlijk, kinderen die hun gang gaan terwijl je zelf een boek leest met uitzicht op het meer…

Voor je avondeten kun je terecht bij het restaurant van het hotel of in een van de restaurants in de directe omgeving.

Okanagan Valley: onderweg Dag 4 – Vertrek uit Okanagan Valley

Vandaag eindigt de bouwsteen in de Okanagan Valley en kun je doorrijden naar Waterval en Merenpret bij het Wells Gray Provincial Park. Met deze bouwsteen verblijf je vlakbij het park in een houten bungalow. Bergen, meren, bossen en beren maar dan met een stuk minder toeristen dan in de beroemde Rockies. Je kunt er ook voor kiezen om richting Revelstoke te rijden, waar je de natuur in trekt om te gaan kanoën en wildkamperen. Wanneer je de reis in de Okanagan Valley eindigt rijd je terug naar Vancouver vanwaar je aan het einde van de middag terugvliegt naar huis.

 

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan