Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Tsjoeken door de wijnvallei

   Okanagan Valley

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Okanagan vallei
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 375,- per volwassene
   € 277,- per kind

   Tussen Vancouver en de Rocky Mountains ligt een vruchtbare wijnvallei vol zonovergoten boomgaarden en glinsterende meren met zandstranden. De Okanagan Valley biedt een goede afwisseling op de imposante bergen, gletsjermeren, mossige wouden en rondstruinende beren in de overige streken van West-Canada. Pluk rijpe perziken en aardbeien en houd een picknick in het gras. Ga terug in de tijd met de stoomtrein, lees een boek op het terras van je sfeervolle familiehotel met uitzicht over Okanagan Lake, of doe een kleurtje op aan het strand of het zwembad.

   Je slaapt in een sfeervol familiehotel met luxe ingerichte suites. Het hotel ligt direct aan het meer en beschikt over een zwembad. Echt een rustmoment tussen alle natuuractiviteiten tijdens je Canada reis.

   Overnachten: 3 nachten in een suite in een familiehotel met zwembad, direct aan het meer
   Excursie: rit met de stoomtrein door de bergvallei
   Transport: per stoomtrein
   Maaltijden: geen
   • huurauto

   • maaltijden

   • entreegelden

   • fooien

   Okanagan valleyDag 1 – Aankomst in Okanagan Valley

   Vandaag rijd je naar één van de meest zonnige streken in West-Canada, de Okanagan vallei. Dit is het Canada dat weinig Europeanen kennen, maar dat met zijn blauwe meren en witte stranden een ideaal tussendoortje vormt van een actieve familievakantie. De meeste reizigers bezoeken de Okanagan Valley na Vancouver Island (in plaats van Whistler). Een reisdag van zo’n 6 uur. Je komt in een mediterraans gebied met vruchtbare gronden en rollende heuvels vol wijngaarden en fruitbomen. Geniet vanaf het terras van deze andere omgeving, terwijl de kinderen zwemmen in het zwembad of meer.

   Aangekomen in de Okanagan Valley slaap je in een sfeervol en luxe hotel. Het hotel ligt direct aan het meer en heeft een zwembad.

   22-stoomtrein-okanaganDag 2 en 3 – Stoomtrein en relaxen

   Vandaag kun je een dagje de auto laten staan en tsjoek je per historische stoomtrein door de vallei. Afhankelijk van beschikbaarheid vertrek je in de ochtend of de middag voor deze anderhalf uur durende rit. Wij vonden dit een leuke andere manier om met de kinderen van de omgeving te genieten. De locomotief fluit en de stoker schept kolen op het vuur. Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door de Okanagan Valley, langs groene heuvels, wijngaarden en fruitboomgaarden, een andere tijd begint! Luister naar de cadans van de wielen, hoor hoe de stoom sist en voel hoe de trein zich een weg baant door het Canadese landschap.

   Okanagan Valley: strandDe rest van de dag en de volgende dag kun je helemaal zelf invullen. Wij vonden het prettig om heerlijk bij ons hotel aan het strand en het zwembad te relaxen. Of huur een waterfiets om de omgeving vanaf het water te ontdekken. Het Sun-Oka park biedt een van de mooiste en grootste stranden van de regio. Het voelt een beetje vreemd, zo’n strandbezoek midden in de binnenlanden van Canada, maar de ontspanning is er zeker niet minder om. Heerlijk, kinderen die hun gang gaan terwijl je zelf een boek leest met uitzicht op het meer…

   Voor je avondeten kun je terecht bij een van de vele restaurants in de directe omgeving. Of doe boodschappen en kook met verse Canadese streekprodukten je eigen Mediteraanse maaltijd.

   Okanagan Valley: onderweg Dag 4 – Vertrek uit Okanagan Valley

   Vandaag eindigt de bouwsteen in de Okanagan Valley en rijd je door naar Waterval en Merenpret bij het Wells Gray Provincial Park. Met deze bouwsteen verblijf je vlakbij het park in een houten bungalow. Bergen, meren, bossen en beren maar dan met een stuk minder toeristen dan in de beroemde Rockies. Wanneer je de reis in de Okanagan Valley eindigt rijd je terug naar Vancouver vanwaar je aan het einde van de middag terugvliegt naar huis.

    

   Deze bouwsteen is goed te combineren met...