Ongerepte fjordenkust

Kajakken aan de Sunshine Coast

  • Overzicht
  • Kaart
Reisschema: Sunshine Coast
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 192,-p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 254,- p.p. bij een gezin van 5 personen
Inclusief: kajakken en geocoaching met gids

Met deze bouwsteen ontdek je samen met je gezin de natuur op een unieke manier. Peddel met een kajak de zee op, snorkel tussen de zeesterren en ga op zoek naar een heuse schat. Je gids neemt je met een kajak mee het marine park in, de zeehonden spartelen om je heen. Deze excursie leert je kinderen meer over de natuur op een speelse manier.

Je verblijft aan de Sunshine Coast, een perfecte uitvalbasis om de kust te verkennen. In de verkoelende meren met zandstrandjes kun je veilig met je kinderen zwemmen. Je slaapt in een eenvoudig hotel met uitzicht op zee. De zilte lucht gecombineerd met dennengeur creëert een echt outdoor gevoel.

Canada fjordenkustDag 1 – Aankomst Sunshine Coast

Je verlaat Ucluelet en rijdt in 5 uur naar de Sunshine Coast. Vertrek richting Comox en pak hier de ferry (1 uur en 45 min. varen). Bij aankomst in Powell River rijd je naar je hotel aan zee in Lund. Je kamer is klein maar wel sfeervol. Het havenstadje Powell River biedt ’s avonds gezellige restaurantjes om een hapje te eten.

De Sunshine Coast bestaat uit verkoelende meren met zandstrandjes. Het is één van de weinige plekken in Canada waar je met je kids veilig in de zee kunt zwemmen. Dus pak je zwembroek en ren hand in hand met je kinderen het water in. Heerlijk!

Canada mensen kajakkenDag 2 – Verken per kajak Canada, Sunshine Coast

Vandaag staat één van onze favoriete excursies op het programma. Met een kajak de zee op, snorkelen tussen de zeesterren en op zoek naar een heuse schat. Ook de jongste onder ons kan prima mee op avontuur, knus tussen de ouders in. Peddelend langs de speelse zeehonden stopt de gids regelmatig om meer te vertellen over de natuur. Pak een van de duikbrillen die de gids heeft meegenomen en plons het ondiepe water in. Wij spotten roze zeesterren, snelle krabbetjes en zelfs een zee-egel.

Na een lekkere snack heb je weer voldoende energie voor je laatste avontuur: geocoaching. Maar wat is dat precies? Je gaat met je kinderen op zoek naar een verborgen schat die verstopt ligt. Met een GPS in de aanslag speur je de omgeving af. Waar zou hij liggen? Na de nodige spanning stonden wij te springen toen we de schat vonden. Wat het is? Dat verklappen we nog niet… Rond de lunch ben je terug in je hotel en kom je bij van alle indrukken met een glas wijn en een chocolademelk in de hand.

Canada zeehond fjordenkustDag 3 – Vertrek Sunshine Coast

Het is ochtend. Stap uit je bed en strek je uit op het balkon. Bij goed weer in de zomer glinstert de zon op het water en zie je bergpieken in de verte. Na het ontbijt stap je in de auto en rijd je over de Sea to Sky highway in 5,5 uur Fluitend naar de top in de bergen van Whistler. Eindigt je Canada reis aan de fjordenkust, dan raden we aan om een nachtje langer te blijven. Zo ontspan je nog een dagje in de natuur voor je lange reis naar huis. De volgende dag rijd je in 5 uur naar Vancouver Airport en vlieg je terug naar Nederland.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Houten palen chalet aan de fjordenkust

Wil je iets comfortabeler (en op een unieke locatie) slapen, kies dan voor een chalet op houten palen met uitzicht op zee. Op je balkon vind je een bbq, of ga dineren op 10 minuten lopen in een steak- en seafoodrestaurant aan het water.

Reissom: € 254,- per volwassene, € 186,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: 2 overnachtingen in 2 kamer chalet, zeekayakken, snorkelen en geochaching

.

Alternatieve bouwsteen: verblijf motel met zeezicht

Ons standaard hotel in Lund is sfeervol maar wel vrij klein qua kamers en deze hebben geen zeezicht. Mocht je graag wat meer ruimte en een kamer met zeezicht willen dan bieden we ook de optie aan om in een eenvoudig motel met zwembad in Powell River te verblijven.

Reissom: € 186,- per volwassene en € 138,- per kind
Inbegrepen: Overnachtingen in een eenvoudig motel en een halve dag kajakken, snorkelen en geocaching

.

Welke optie wil je aanvragen?

Ongerepte fjordenkust
Houten palen chalet aan de fjordenkust
Alternatieve bouwsteen: verblijf motel met zeezicht
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan