Op dino-jacht

Speuren naar dinosaurus fossielen in Canada

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Drumheller
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 146,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 203,- p.p. bij een gezin van 5 personen
Inclusief: speuren naar dino's met een gids van het Royal Tyrell museum

De dinosaurussen zijn dan misschien 65 miljoen jaar geleden uitgestorven, maar tijdens deze bouwsteen komen ze weer tot leven. Drumheller ligt geologisch gezien op een bijzondere plek. Door erosie zijn hier diverse dino skeletten blootgelegd die tentoon worden gesteld in het Royall Tyrell museum. Het museum heeft zelfs een van de grootste verzamelingen dinosauriërs ter wereld. Samen met een paleontoloog trek je er op uit om zelf op zoek te gaan naar fossiele overblijfselen van deze machtige dieren.

Overnachten: 2 nachten in een comfortabel hotel/motel met hottub
Excursie: circa 1,5 uur speuren naar dino's met een gids van het Royal Tyrell museum (in een internationale groep
Maaltijden: 2x ontbijt
  • huurauto

  • entree museum

  • overige maaltijden

  • fooien

dinosauris drumhellerDag 1 – Welkom in de Badlands

Je laat de Rocky Mountains achter je en doorkruist de Great Plains voorbij Calgary. Vanuit de schijnbaar eindeloze vlakte van de prairie duik je bij het plaatsje Drumheller plots een canyon in. Dit gebied dat gekenmerkt wordt door zijn opmerkelijke rotsformaties maakt onderdeel uit van de Canadian Badlands.

Je verblijft in Drumheller in een modern hotel/motel aan de rand van het dorp, niet bijzonder sfeervol, maar wel comfortabel. De ruime kamers hebben twee queen bedden, een badkamer met bad en een kitchenette met een magnetron, koelkastje en dubbele kookplaat. Er is een grote hottub bij het hotel om in te ontspannen. Een ontbijtbuffet is inbegrepen in je verblijf, voor lunch en diner kun je bij verschillende restaurantjes in het dorp terecht.

Canada Drumheller fossielen zoekenDag 2 –  Speuren naar dino’s

Ga terug in de tijd en verken de opmerkelijke rotsformaties en de grondlagen vol fossielen. Ooit zwierven er op deze plek namelijk dinosaurussen rond. Samen met een gids van het Royal Tyrell Museum trek je de Badlands in en ga je, samen met een aantal andere gezinnen, op fossielen jacht. De gids leert je hoe je dino fossielen kunt herkennen en daarna mag je zelf met een zeef op zoek gaan. Onze kinderen waren super enthousiast en het duurde niet lang of het eerste botfragment was al gevonden. Jammer genoeg mag je de fossielen die je hier vindt niet mee naar huis nemen. Voor een prehistorisch souvenirtje kun je overigens wel bij een van de winketjes in het dorp terecht. Na in totaal anderhalf uur zit de speurtocht er op. De rest van de dag kun je zelf invullen. Een bezoek aan het museum mag uiteraard niet ontbreken. Daarnaast zijn er ook verschillende wandelingen in de omgeving te maken. Nu je weet waar je naar moet kijken is het ook een stuk makkelijker om zelf fossielen te vinden.

Canada badlands drumheller

Dag 3 – Vertrek uit Jurassic world

Voor de meeste reizigers is Drumheller de laatste stop op hun reis door Canada. In anderhalf uur rijd je naar de internationale luchthaven van Calgary waar je de auto inlevert en op je vlucht naar huis stapt. Afhankelijk van de tijd waarop je vlucht vertrekt zou je nog een bezoek kunnen brengen aan de Last Chance Saloon in het plaatsje Wayne, op circa 20 min rijden van Drumheller. Een echte Western saloon uit 1913 incl. berenvel decoraties en kogelgaten in de muur. Een prima plek voor een homemade hamburger en een koud biertje.

Tip van Canada specialist Bas:

Koop bij je bezoek aan het Royal Tyrell museum een familie toegangspas. Deze pas is over het algemeen een stuk voordeliger dan losse tickets. Voor een paar dollar extra huur je ook een audiotour, een echte aanrader. Zo krijg je een hoop extra informatie als je door het museum rondloopt. Deze is ook in het Nederlands verkrijgbaar, wel zo makkelijk voor de kinderen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf Drumheller: sfeervol guesthouse

Reissom: € 149,- per volwassene, € 109,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: 2 nachten in een sfeervolle guesthouse + speuren naar dino fossielen met een gids van het Royal Tyrell museum

Als alternatief op het motel/hotel dat we standaard aanbieden hebben we ook een leuke guesthouse. Een sfeervol plekje om je reis door Canada af te sluiten. Grappig detail is dat de acteur Jacky Chang hier ook een tijd heeft gelogeerd tijdens de opnames van de Shanghai Noon en een van de kamers is dan ook naar hem vernoemd. Eigenaar Zeke doet er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. En als je wilt weten waar je het beste kunt gaan wandelen en zelf fossielen kunt zoeken weet hij je dat ook te vertellen.

Welke optie wil je aanvragen?

Op dino-jacht
Alternatief verblijf Drumheller: sfeervol guesthouse
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan