whistler canada olympische ringen

Fluitend naar de top

Whistler British Columbia reis met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Whistler
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 187,- p.p. bij een gezin van 4 personen
€ 169,- p.p. bij een gezin van 5 personen
Inclusief: gondel naar Whistler’s sneeuwtoppen

Eindelijk de eerste echte hoge sneeuwbergen van je Canada reis. Met 's werelds langste gondel zoef je omhoog naar de top. Olympische mascotte Inukshuk schittert in de zon en wijst je volgens een eeuwenoude Inuit traditie de weg. Trek je wandelschoenen aan en zet de pas erin op de alpenweide. Smul van zelf meegenomen broodjes in het gras tijdens de picknick en kijk uit op 3000m hoge pieken. Het zonnetje prikkelt in de frisse berglucht...

Dit ultieme berggevoel vonden wij in Olympisch Whistler. 's Winters een hip skidorp, in de zomer een walhalla voor wandelaars. Je hotel met zwembad ligt in het centrum. Deze British Columbia bouwsteen is geschikt voor alle leeftijden.

Overnachten: 2 nachten in een skichalet hotel met zwembad in Whistler
Excursie: gondel naar Whistler’s sneeuwtoppen
Transport: te voet en per gondel
Maaltijden: geen
  • vervoer per huurauto

  • parkeergelden

  • maaltijden

  • fooien

Whistler olympische ringenDag 1 – Aankomst Whistler

Via de Sea to Sky Highway laat je de kust achter je en reis je het binnenland van British Columbia in, naar de sneeuwbergen rond Whistler. In dit Olympische skidorp heeft Nicolien Sauerbreij op de Spelen haar gouden plak behaald. Zodra je binnenrijdt, ademt het dorpje Olympische winterspelen uit; vlaggen wapperen nog op veel plekken en de 5 ringen staan midden in het dorp. Het is een echt skidorp, dat in de zomer het centrum van de outdoorsporten is. Wij kregen gelijk het berggevoel, klaar om iets actiefs te gaan doen. Je overnacht in een hotel met buitenzwembad in het centrum van Whistler.

DWhistler gondelag 2 – Naar de top

Trek je wandelschoenen aan want vandaag ga je naar de top van de berg. Neem eerst de Whistler Gondola naar boven waar het nog een kleine 15 minuten wandelen is naar de Peak to Peak gondel. ’s Werelds langste gondel van 4040 meter tussen de twee bergtoppen. Op sommige plekken zelfs 436 meter boven de grond!

Het is een populaire attractie in de zomer, het kan zijn dat je even moet wachten. Houd je goed vast, want zodra de deuren sluiten komt de gondel in beweging en zoef je al snel naar grote hoogte. Kriebels in je buik, een zacht gefluit van de wind en je neus tegen de ramen voor het waanzinnige 360° panoramabeeld.

De Peak to Peak gondel kun je de hele dag nemen. Wij raden je aan om ervoor of erna een makkelijke wandeling van ongeveer een uur over de alpenweide naar het Inukshuk beeld te maken. Inukshuk betekent ‘persoon die veilig de weg wijst’ in het Inuit en werd in vroeger tijden als wegwijzer gebruikt… Doe deze wandeling op je gemak, neem een picknick mee en ga af en toe op een rots tussen de bergbloemetjes zitten om te genieten. De bergen om je heen zijn zo’n 3000m hoog, met poederwitte toppen!

Wil je het iets spannender maken? Ga dan ziplinen in plaats van met de gondel. Je zoeft aan een stalen kabel over de vallei en rivier bij Whistler. Ideaal om met oudere kinderen te doen. Deze excursie mag vanaf 6 jaar. Kijk onderaan de bouwsteen om deze optie toe te voegen.

canada bloemenweide whistlerDag 3 – Vertrek Whistler

Maak je na het ontbijt klaar voor de volgende etappe. Laat vandaag de bergen van Whistlers achter je en rijd dieper het binnenland van British Columbia in. Eigenlijk ben je al op weg naar de Rocky Mountains, met wat afwisselende bouwstenen als stop, ook om de afstanden behapbaar te houden.

Na Whistler is het ca. 3,5 uur rijden naar een echte Canadese cowboyranch waar je gaat paardrijden op de ‘Little ranch op de prairie’. Je kunt ook kiezen voor wederom een lange dag in de auto waarna je drie dagen familiefun hebt tijdens Waterval en merenpret in het rustige natuurpark Wells Gray.

whistler restaurant canadaTip

Whistler met de allerkleinsten
Deze British Columbia bouwsteen is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Reis je door Canada met jonge kinderen die nog niet ver zelf kunnen lopen, dan is de gondel een spannende en veilige manier om van de bergen te genieten. Wil je wel wandelen, neem dan de kleine mee in een rugdrager, zodat je zelf flink kunt stappen terwijl je kind comfortabel mee hobbelt op de rug.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve bouwsteen: met ziplinen

Reissom: € 236,- per volwassene, € 174,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: Overnachtingen in een skichalet hotel met zwembad en 3 uur ziplinen

Zijn je kinderen wat groter en op zoek naar een stoerdere activiteit ga dan ziplinen. Whistler is een echt outdoor stadje dus ‘the place to be’ om even ondersteboven te hangen. In een tuigje hang je aan een kabelbaan, waarbij je tussen de boomtoppen van een bos door zoeft. Een netwerk van vijf kabels, houten platforms en hangbruggen is opgezet in een woud vol kreken en rotsen. Durf jij het aan?

Alternatief verblijf: één overnachting Squamish

Reissom: € 64,- per volwassene, € 47,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: Overnachting in een skichalet hotel met zwembad in Squamish

De meeste hotels in Whistler hebben een minimum verblijf van twee nachten. Wil je liever Whistler overslaan en alleen een nacht in de omgeving slapen als doorreisplek kies dan voor een overnachting in Squamish (op drie kwartier ten zuiden van Whistler). Hier hebben we een fijn hotel met uitzicht op de bergen gevonden. Neem een lekkere plons in het zwembad en reis de volgende dag weer verder naar Wells Gray, de ranches, een verblijf in een tipi tent of het bergdorpje Sun Peaks.

Welke optie wil je aanvragen?

Fluitend naar de top
Alternatieve bouwsteen: met ziplinen
Alternatief verblijf: één overnachting Squamish
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan