Actief tussendoortje

Mountainbiken in de bergen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sun Peaks
Reisduur: 3 dagen
Reissom: € 112,- per volwassene
€ 84,- per kind

Wel de bergen, de stoere activiteiten en de leuke hotelletjes maar niet zo druk bezocht als ‘grote broer’ Whistler. Sun Peaks ligt een beetje verborgen maar wel on route naar de Rocky Mountains. We regelen mountain bikes om de omgeving te verkennen of die je (bij tieners) zelfs mee kunt nemen in de gondel naar boven om vervolgens zelf naar beneden te zoeven. Of je nou een beginner of gevorderde, klein of groot bent, er zijn genoeg routes om uit te kiezen. Ben je meer een waterrat dan een held op hoogte, ga dan suppen (stand up peddelen) op een meer tussen de naaldbossen. Slaap in een appartement in een bergchalet of kies voor een gezellig alpine hotel.

Overnachten: 2 nachten
Excursie: suppen of mountain biken
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • Huurauto

  • Maaltijden

  • Entreegelden

  • Fooien

Dag 1 – aankomst in Sun Peaks

Een slingerweg langs alpenweides en door naaldbossen brengt je vandaag naar het kleine bergdorpje Sun Peaks. Het centrum van dit plaatsje is autovrij dus wij parkeerden onze auto aan het begin van het dorp. Je waant je hier een beetje in Oostenrijk. Kleurrijke bergchalets, restaurants en winkeltjes wisselen elkaar hier af. De gondel brengt af en aan mensen hoger de bergen in waar een kleurenpalet is aan alpine bloemen.

Je overnacht in een appartement in een sfeervol bergchalet of een gezellig alpine hotel. Geniet vandaag alvast van de frisse berglucht al bubbelend vanuit de hot tub in je hotel.

Dag 2 – mountain biken

Vandaag staat een stoere activiteit op het programma, mountain biken. Je haalt je fiets vlak bij je appartement op. Kies de juiste maat en een bijpassende helm uit. Met jonge kinderen maak je een relaxte rit in de omgeving. ’s Middags heb je de tijd aan jezelf. Met sportieve tieners kun je ook kiezen voor downhill mountainbiken. Deze optie vind je terug onderaan deze bouwsteen.

Dag 3 – vertrek uit Sun Peaks

Vandaag reis je verder richting de Rocky Mountains. Het is een kleine 5 uur rijden naar Jasper. Eindeloze naaldbossen, besneeuwde bergtoppen, snelstromende rivieren en blauwgroene meren. Ontdek een van Canada’s populairste natuurparken met de bouwsteen ‘Dé Rocky experience’.

Wil je tijdens je reis een nachtje slapen onder de sterren. Kampeer dan in de Canadese wildernis met de bouwsteen ‘Into the wild’. In 1,5 uur rijd je naar het Wells Gray Provincial Park waar je in een klein groepje drie a vier uur gaat kajakken en kookt boven een kampvuurtje.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve bouwsteen: met suppen

Reissom: € 189,- per volwassene, € 139,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: overnachtingen in een appartement en 2 uur suppen

Ben je niet een held op hoogte of ben je gewoon op zoek naar een iets relaxtere activiteit kies dan voor 2 uur suppen. Vanaf Sun Peaks rijd je in een kwartiertje naar het startpunt van je sup excursie, een typisch Canadees meer omringd door naaldbomen. Hier staat een ervaren instructeur voor je klaar om je de kneepjes van ‘het vak’ te leren. Kies je board uit en trek je zwemvest aan. Suppen is een oorspronkelijke Hawaiaanse sport en is gemakkelijk te leren. Na een korte instructie peddel je zo het meer op. Spot de visarend, de Gavia eend of de blauwe reiger maar ook de roodwangschildpad voelt zich hier prima thuis. En ben je toe aan wat verkoeling, dan plons je zo het water in. Deze excursie kan vanaf het moment dat je kind een zwemdiploma heeft.

Alternatieve bouwsteen: downhill mountain biken

Reissom: € 244- per volwassene, € 179,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: overnachtingen in een appartement en halve dag downhill mountain biken

Heb je wat stoerdere tieners die op zoek zijn naar een extra uitdaging dan kun je in plaats van cross country mountain biken ook kiezen voor downhill mountain biken. In dat geval krijg je ook een gondel ticket en neem je je fiets mee in de stoeltjeslift. Hier word je mountainbike aan de lift gehangen en voor je het weet zoef je al naar boven. Boven aangekomen kun je op pad. Op een stoere manier daal je in een klein uur naar beneden af. Downhill mountainbiken brengt altijd risico’s met zich mee. Dit is een beginners route maar wel onverhard en daarom niet voor alle kinderen geschikt.

Alternatief verblijf: luxe appartement

Reissom: € 194,- per volwassene, € 144,- per kind (gebaseerd op 4 personen)
Inbegrepen: overnachtingen in een luxe appartement en mountainbike huur

Ben je op zoek naar iets meer luxe dan bieden we in Sun Peaks ook een modern appartement met twee aparte slaapkamers en een hot tub op je balkon. Kies je voor deze optie en wil je liever downhill mountain biken of suppen laat het ons dan even weten.

Welke optie wil je aanvragen?

Actief tussendoortje
Alternatieve bouwsteen: met suppen
Alternatieve bouwsteen: downhill mountain biken
Alternatief verblijf: luxe appartement
x